Wrocławskie Centrum Badań EIT+
EN | PL
biuletyn informacji publicznej

Oświadczenie Zarządu Wrocławskiego Centrum Badań EIT+ Sp. z o.o.

Informacja Zarządu Wrocławskiego Centrum Badań EIT+ sp. z o.o. o odstąpieniu od umowy z Wrocławskim Przedsiębiorstwem Budownictwa Przemysłowego nr 2 "WROBIS" S.A. na budowę obiektu laboratoryjnego nr 9A w Kampusie Pracze.

Zarząd Wrocławskiego Centrum Badań EIT+ Sp. z o.o. informuje, że w związku z zagrożeniem realizacji zakończenia terminowego robót budowlanych budynku laboratoryjnego 9A, stanowiącego część inwestycji „Dolnośląskie Centrum Materiałów i Biomateriałów”, podjął w dniu 23 grudnia 2013 r. decyzję w sprawie odstąpienia od umowy z Wrocławskim Przedsiębiorstwem Budownictwa Przemysłowego nr 2 „WROBIS” S.A. z siedzibą we Wrocławiu, które było odpowiedzialne za zaprojektowanie i wykonanie robót budowlanych budynku laboratoryjnego 9A przy ul. Stabłowickiej 147 we Wrocławiu.

Wrocławskie Centrum Badań EIT+ w najbliższym czasie ogłosi postępowanie przetargowe na dokończenie robót budowlanych budynku laboratoryjnego 9A, tak by zagwarantować terminową realizację całej inwestycji.

Wrocławskie Przedsiębiorstwo Budownictwa Przemysłowego nr 2 „WROBIS” S.A. prowadziło budowę tylko jednego z czterech budynków laboratoryjnych. Przebudowa pierwszego budynku (1 BC) jest zakończona i obiekt jest w pełni wyposażony w najnowocześniejszą aparaturę pomiarowo-diagnostyczną. Pozostałe dwa budynki (7 i 9), wykonywane przez firmę Warbud S.A., są realizowane zgodnie z uzgodnionym harmonogramami prac (zakończenie przewidywane jest w 2014 r.).

Powyższa decyzja zagwarantuje, że całość inwestycji - budowa oraz wyposażenie czterech budynków laboratoryjnych - zostanie w pełni zrealizowana.

Zarząd Wrocławskiego Centrum Badań EIT+ Sp. z o.o.

Czy wiesz, że ...

Polacy nie gęsi na manganie umieją pisać. Polscy naukowcy zapisali informacje na pojedynczym atomie manganu co ma duże znaczenie dla wzrostu mocy komputerów.

więcej informacji

Aktualności

30 Kreatywnych Wrocławia odebrało wczoraj wyróżnienia z rąk prezydenta Rafała Dutkiewicza.

01.07.15
narodowe centrum bada i rozwoju
dolnolski gryf gospodarczy
adres